DK Hostmasters politik om behandling af personoplysninger ved sikkerpånettet.dk

Du kan her læse, hvilke personlige oplysninger DK Hostmaster indsamler, når du bruger værktøjet, Sikkerpånettet.dk, og hvordan vi behandler disse data. Dine rettigheder er dækket af gældende lovgivning, herunder databeskyttelsesforordningen (GDPR) og databeskyttelsesloven.

Hvilke data vil blive indsamlet?

Website (sikkerpånettet.dk)

Applikation

Når du bruger sikkerpånettet.dk, indsamler vi følgende data, som er nødvendige for, at værktøjet fungerer:

  • IP-adresse på din klient (remote host), som sender anmodningen til vores webserver:

    • Når der udføres en forbindelsestest, vil alene din anonymiserede IP-adresse og anonymiserede reverse name blive gemt i applikationsdatabasen og vist i den rapport, der er tilgængelig via et permalink for dig som brugeren.
    • I andre tilfælde er din (fulde eller anonymiserede) IP-adresse ikke gemt i applikationsdatabasen.
  • Domænenavn, som du har angivet for at udføre e-mail- eller websitetest:

    • Domænenavn er gemt i applikationsdatabasen. Det vises i de testrapporter, der er tilgængelige via et permalink.
    • Kun selve domænenavnet er gemt, men ikke den 'lokale del' af en angivet e-mailadresse (dvs. delen før @eksempel.dk).

Serverlogfiler

Til fejlfinding af forbindelsesproblemer og til løsning af sikkerhedshændelser opbevarer vi nedenstående data i vores webserverlogfiler:

  • IP-adresse på klienten (remote host), der sendte anmodningen til vores webserver
  • Det tidspunkt, hvor anmodningen blev modtaget
  • User-Agent HTTP-anmodningsoverskrift, som klientbrowseren rapporterede om sig selv
  • Statuskode, som serveren sender tilbage til klienten
  • Objektets størrelse returneret til klienten
  • Fejlmeddelelse med hensyn til behandling af anmodningen

Brugeranalyse

Vi lægger analytiske cookies på din klient for at analysere brugen af Sikkerpånettet.dk. Vi benytter Google analytics på vores egen webserver. Statistikken genereret med disse cookies bruges kun til at forbedre og analysere brugen af Sikkerpånettet.dk.

Vi indsamler følgende data om dig som bruger:

  • IP-adresse (anonymiseret)
  • Estimeret placering af brugeren baseret på anonymiseret IP-adresse
  • Dato og tid
  • Titlen på den side, der vises
  • URL til siden, der vises
  • URL til den side, der blev set før den aktuelle side
  • Oplysninger om brugerens operativsystem
  • Skærmopløsning
  • Tid i lokal tidszone
  • Filer, der blev klikket på og downloadet
  • Linkklik til et eksternt domæne
  • Sider generationstid
  • Browserens hovedsprog
  • User agent i browseren

E-mail (@dk-hostmaster.dk)

Når du sender e-mails til sikkerpånettet@dk-hostmaster.dk, indsamler vi følgende data:

  • Afsender-e-mailadresse og andre mailoverskriftsdata (som fx tid)
  • Eventuelle andre personlige oplysninger, som afsenderen har indsat i e-mailen

Hvilke foranstaltninger er der for at sikre de indsamlede data?

Adgang og tredjeparter

DK Hostmaster benytter servere, der vedligeholdes af Prolocation. DK Hostmaster har ansvaret for betjening af e-mailboksen.

Vi videregiver derudover ikke personoplysninger, som vi indsamler, til tredjeparter (dvs. uden for DK Hostmaster), medmindre vi er juridisk forpligtet til at gøre det (for eksempel hvis myndigheder med et juridisk grundlag anmoder om data fra os).

Tekniske foranstaltninger

Vi har implementeret følgende tekniske forholdsregler for at sikre dine personlige oplysninger:

  • Moderne, sikre standarder er på plads. Vi overholder vores egne tests. F.eks. vores webserver tilbyder en krypteret forbindelse (HTTPS), og domænet er signeret (DNSSEC).
  • Software på vores servere opdateres regelmæssigt.

Hvis du på trods af denne indsats finder en sårbarhed på Sikkerpånettet.dk, vil vi på det stærkeste bede om, at du handle i overensstemmelse med vores politik omkring håndtering af sikkerhedsfejl.

Anonymisering

  • Applikationen: Anonymiseringen af din klients IP-adresse betyder, at mindst de sidste 16 bit af hver IPv4-adresse og de sidste 96 bit af hver IPv6-adresse kasseres og erstattes med nul, før de gemmes i applikationsdatabasen (f.eks. Er kun synlig 198.51.0.0 eller 2001: db8: :). Desuden anonymiserer vi det fundne omvendte navn ved at maskere det første eller flere labels. Ved at anonymisere IP-adressen og omvendt navn sørger vi for, at det ikke er muligt at relatere disse direkte til en person længere, selv ikke med de andre tilknyttede data, der er indsamlet. IP-adresser, der tilhører webservere, mailservere eller navneservere, anonymiseres ikke, fordi vi betragter disse data som offentlige data, der offentliggøres i DNS. Det samme gælder for domænenavne. IP-adresser, der tilhører webservere, mailservere eller navneservere, anonymiseres ikke, fordi vi betragter disse data som offentlige data, der offentliggøres i DNS. Det samme gælder for domænenavne.
  • Brugeranalyse: Vi benytter Google Analytics, og dennes anonymiseringspolitik. Læs mere her.

Periode for dataopbevaring

  • Applikationen: Da den anonymiserede IP-adresse og tilknyttede indsamlede data ikke kan relateres til en person, har vi ikke en bestemt opbevaringsperiode for de data, der er gemt i vores applikationsdatabase.
  • Serverlogfiler: Data indsamlet i vores serverlogfiler slettes efter tre måneder.
  • Brugeranalyse: Individuelle besøgende (inklusive den anonymiserede IP-adresse) slettes efter op til 2 år i vores analyseværktøj.

Inspektion, korrektion og sletning af data

I henhold til GDPR har du efter anmodning ret til indsigt i, hvilket personoplysninger vi behandler om dig og om nødvendigt at ændre eller slette dem. Kontakt os, hvis du ønsker det. Da vi kun gemmer din fulde IP-adresse midlertidigt i vores serverlogfiler, skal du muligvis give os yderligere oplysninger, såsom om din enhed og browser samt dato og klokkeslæt for dit besøg, for at vi kan imødekomme din anmodning.

Opdatering af politik om behandling af personoplysninger

Vi kan ændre vores politik om behandling af personoplysninger ved Sikkerpånettet.dk. Vi vil annoncere ændringer på sitet. Ældre versioner af vores politik gemmes i vores arkiv.